Marco April 27, 2018

A W-League ebben a szezonban lépéseket tesz a professzionalizmus felé, új fizetési megállapodással, amely megerősíti, hogy minden játékos első alkalommal visszatérítenek.

Ausztrália nemzeti női labdarúgó-bajnokságát az amatőr játékosok fizetése nélkül.A női sport egyre növekvő jelentősége és tisztelete korában tarthatatlan pozíció volt, és a 2016-17-es versenyen véget ér, amely két hét múlva kezdődik.

Az amatőr játékosok mostantól kapnak támogatást férfi Nemzeti Ifjúsági Liga (NYL) és állami versenyek – 60 és 150 dollár között hetente. A Tyler Wright a sport nemek közötti bérszakadékának csúcspontja? | Isabelle Westbury Tudjon meg többet

A profi labdarúgók Ausztrália (PFA) vezetője, John Didulica azt mondta, hogy a mozgalom nem fogja a nemzeti bajnoki játékosokat egy éjszakára szakembergé változtatni, de ez valami.

„Szimbolikusan fontos, hogy felismerjük az áldozatokat a W-Liga játékosai, így a NYL játékosokkal egyenértékű biztonsági hálóval való előrelépés a megfelelő irányba tett lépés, ”mondta.

„ A nagy kihívás a sport számára olyan kohéziós és kiterjesztett bet365 fogadási útmutatók szakmai út építése, amely lehetővé teszi a nemzetközi sikert, és a W-Liga a női sport koronájának ékköve. ”

A Liga főnökei és a PFA megpróbálnak csak az elkövetkező hetekben, amikor széles körű tárgyalásokat kezdnek a verseny növekedéséről és megerősítéséről.A megnövekedett fizetés kulcsfontosságú a nemzeti csapat, a Matildas sikerének folytatásához, biztosítva a választott játékosok erős tehetségkészletét.

A krikett és a netball jelentősen javított fizetéssel rendelkezik női sportolóik számára az utóbbi időben hónapokban, a közelgő AFL női bajnokság, amely nagyobb versenyt nyer az elit tehetségért.

A W-League klubokat a központi iroda erőteljesen bet365 ingyen fogadások ösztönözte, hogy többet fizessenek a fizetésükre – legalább 35 000 dollárt és maximum $ 150,000 – a játékosok. Összehasonlításképpen, az A-Liga klubok kötelesek legalább 2,34 millió dollárt költeni a csapatukra – 67-ször többet, mint a női társaik.

Melbourne City és Canberra United az egyetlen W-League klub, amely a közel a maximális kiadáshoz.Kétszeres bajnokok Brisbane Roar felhívta a játékosait, hogy javítsák a játékosok számára az idei szezont, majd 40% -os csökkenéssel flörtöltek – csak a bet365 internetes sportfogadás béremelésük tiszteletére.

A bajnokság november 5-én indul, amikor Brisbane Roar Sydney FC házigazda.